Nyt fra vandværket

Skærum Vandværks nyhedsbrev Nr. 1, juli – 2024

Til Vandværkets medlemmer

Så er første nyhedsbrev for 2024 på banen med hvad der er sket indenfor Vandværkets område. Vi forsøger at opsummere, hvad der er meldt ud på Facebook og mail direkte til jer og yderligere, der kan have interesse. Der ligger en del på hjemmesiden, som gerne skulle indeholde alt hvad der er af relevante oplysninger. Vi ændrer den løbende, både det vi ser som har relevans og medlemmernes forslag. Mangler der noget, så konkakt os direkte. Kontaktinformationer findes på www.skaerum-info.dk.

Usædvanligt stor udpumpning

I januar var vi ude for en uforklarlig situation. Vandværket løb tør for vand, da der blev udpumpet til ledningsnettet hurtigere end der kunne produceres vand med én grundvandspumpe. Daniel, som altid er klar til assistere, opdagede sent på aften at der ikke var meget vand og efter kontrol på Vandværket, fik han startet den anden grundvandspumpe op. Aften og natten igennem kørte begge pumper til ledningsnettet på 100% for at følge med. Vi fik lokaliseret det store forbrug mellem Vandværket og trykforøgerbrønden på Bondgårdsvej. På grund af sne og mørke, stoppede vi og besluttede at starte eftersøgningen næste formiddag. Da vi mødte op på Vandværket, kørte alt igen som det skulle og forbruget var atter normalt. I løbet af natten var der blevet udpumpet ca. 30m3 mere end normalt. Vi kontaktede alle berørte forbrugere og ingen havde observeret noget unormalt. Så indtil videre er dette store forbrug en gåde.

Mulig lækage

Et af Vandværkets medlemmer har observeret 2 mulige lækager mellem Højgaard og Tranget. Det er ikke til at vurdere om det en lækage eller den mængde regn, som vi har fået. Vi holder øje med det løbende, om det udvikler sig, da vi ikke har et jævnt større forbrug.

Analyser

I 2023 havde vi i en enkelt måling med et for højt nitritniveau og tog derfor en kontrolmåling ved en forbruger. Denne viste at niveauet der var i orden. Efter aftale med Kommunen, skulle der, ved næste kontrol, tages en ekstra kontrolmåling for en sikkerhedsskyld og den var i orden.

Udskiftning af målere

Som vedtaget på generalforsamlingen, vil vi få udskiftet hovedmåleren, da den efterhånden har nogle år på bagen. Vi vil også påbegynde udskiftning af husstandsmålerne.

Tryk

Vi har oplevet et varieret tryk. Pumperne, der pumper vand ud til os, er justeret så de stater tidligere.

Medlemmerne på Katsigvej, uden for byskiltet, har også oplevet et meget varierende tryk. Det skyldtes at pressostaten i trykforøgerbrønden på Katsigvej var irret til og den er nu udskiftet.

Manglende vand

Tidlig om morgen den 15. juli manglede vi vand. Det skyldtes luft i de pumper, der pumper vand ud til os. Brøndboreren er kontaktet. På grund af sommerferie, er det aftalt at vi jævnligt kontrollerer pumperne til problemet er løst. Så hvorfor denne løsning? Brøndboreren tager kun ud til uopsættelige opgaver og den pris der følger. Derfor kan vi godt lufte pumperne ud i de næste 2 uger.

Indberetning på nettet og manglende aflæsning

En stor del af forbrugerne får tilsendt fysisk post fra vores Regnskabsfører. Det giver en større udgift, da det drejer om ca. 30% af forbrugerne. På generalforsamlingen blev det vedtaget at pålægge gebyr for fysisk post. Vi vil derfor på sensommeren få de ca. 30 forbrugere til at komme med på onlineløsningen for indberetning af den årlige aflæsning.

Hvad så med dem der ikke er på internettet? Det drejer sig kun om 3 forbrugere og i de tilfælde finder vi en løsning.

På bestyrelsens vegne God sommer

Maika Nikolajsen Næstformand