Skærum Lokalhistoriske Arkiv er et udvalg under Skærum Sogneforening og har til opgave at indsamle, bevare og formidle Skærum sogns historie.

Sognet omfatter bebyggelserne Skærum,  Skærum Kirkeby og Trøderup med opland, og der er idag under 500 indbyggere i sognet.

Arkivet finder du i Skærum Aktivitetshus, Borgervej 25, Skærum.

Arkivet er åbent 1-2 gange hver måned året rundt, og arkivets medarbejdere hjælper gerne besøgende med spørgsmål omkring byens historie, ejendomme, slægtsforskning m.m.

Derudover står Arkivet for en årlig tur med et lokalhistorisk emne. Det kan være en ejendom og dens historie, et specielt stednavn eller område, byvandring, kirkegårdsvandring m.m.

Har du spørgsmål til arkivet, ting du gerne vil indlevere / udlåne eller har du ikke mulighed for at komme i arkivets åbningstid, så kontakt arkivlederen. Det er også en god idé at kontakte Arkivet i forvejen, hvis vi skal hjælpe dig med at finde oplysninger – så kan vi have dem klar, når du kommer.

Skærum Lokalhistoriske Arkiv modtager gerne billeder, avisudklip, gamle protokoller og andet trykt eller håndskrevet materiale, der kan være af interesse for eftertiden.

Arkivet holder åbent kl. 16 – 18 på flg. dage:
august – maj: onsdag i ulige uger,
– samt efter aftale.Se datoer under “Årskalender”

Arkivleder:
Peter Jeppesen

Beretninger

Beretning for 2021

Beretning for år 2018

Beretning for år 2019

Beretning for år 2020

Arkivets folder

Folder 2021

Vedtægter

Vedtægter for Skærum lokalhistoriske arkiv

Arkivets mailadresse: skaerumarkiv@gmail.com

Udfyld nedenstående for kontakt med Arkivet:

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked