SKÆRUM – Byen i naturen

Skærum – byen i naturen skal tages i bogstavlig forstand. Byen og omegn ligger naturskønt på den yderste del af den jyske højderyg – ved Katsig Bakker og åløb.

Katsig Bakker er et stort fredet område med bl.a. afmærkede stier, løberuter, en mountain bike rute, og i vinterens sne er der rige muligheder for at stå på ski og kælke.

Byen er vokset op omkring mejeri, skole, købmandsgård. Meget har dog ændret sig igennem tiderne.

Fra at være et typisk landbrugs landsby samfund er der i dag mange der arbejder udenbys.

Byen har 80 husstande indenfor byskiltet og et stort opland. Der er eget velfungerende vandværk. Børnene går overvejende i den lokale folkeskole i Ravnshøj, hvortil der er skolebus.

Der er et stort socialt samvær der bl.a. udmønter sig i en Borgerforening og et forsamlingshus, der begge står for indendørs- og udendørs arrangementer på alle årstider. Det lokalhistoriske arkiv arbejder målrettet på at sikre Skærum og omegns livshistorie for eftertiden. Byen har en renoveret samlings/legeplads med fodboldbane, bålplads m.hytte, legeredskaber, petanquebane. Den aktive spejdergruppe har sin egen bjælkehytte og borgerne har fundet sammen i forskellige interessegrupper bl.a.

  • Vandrefuglene, der går ugentlige ture i naturen omkring Skærum
  • Ryttere der mødes til fælles rideture
  • Ølentusiasterne der brygger deres egen Skærum bryg
  • Skærums hjemmeside . Adr.: skaerum-info.dk

I Skærum har vi også kommunens ældste bygning, nemlig Skærum Kirke som er fra 1100 tallet. Vi har et aktivt menighedsråd hvor vi prøver at inddrage sognet i arbejdet med kirken, så ejerskab og tilhørsforhold til kirken til stadighed er spændende.

At bo i Skærum og omegn giver både mulighed for det aktive sociale liv samt den mere stille tilværelse midt i naturen.