Afsløring af Skærums nye kunstværk.

 Skærum har fået et nyt kunstværk

Torsdag den 17. juni 2021 kl. 19 blev byens nye borgerinddragende tekstile kunstværk, som blev til under nedlukning, afsløret.  En af projektets initiativtager holdt en velkomsttale og forklarede om projektet og tankerne bag det. Derefter var det borgermester Birgit Hansen, der holdt en fin åbningstale og afsløret værket ved navn ”Nørkekunst”.

Tilslutning og opbakning var stor på trods af, at afsløringen skete midt i en landskamp. Vejret var blæsende lunt og tørt: perfekt til et udendørs arrangement.

 Ca 35 kvinder og enkelte mænd var mødt op, og var spændte på hvordan værket ville tage sig ud. Kunst projektet har udviklet sig undervejs. sidste del blev inddraget under ophængning, nemlig et statement som stod med teksten på væggen: Skærum er et fantastisk sted”. Det blev rammet ind af de øvrige dele af værket. Værket ”Nørkekunst” består af tekstile lapper, som er sammensat til et stort rundt værk, en sang i 3 dele som har været fællessang hver for sig og sidste del et statement.

Værket er et symbol på sammenholdet og respekten for hinanden i Skærum

 (I vores tanker, havde vi forsøgt at flytte landskampen.)  

Beskrivelsen af projektet:

Det borgerinddragende kunstværk

projekt startede tilbage i april 2020, iværksat af Tina Langhjem og Lene Schøning Bruun. Tankerne omkring værket var, at vi i vores lille lokalsamfund, kunne sidde i vores eget hjem og nørkle hver for sig og samle alle bidragene til ét stort værk. Det skulle fungere som et historisk minde, om en tid, hvor man ikke måtte samles fysisk.

 Reglerne var enkle. Deltagerne kunne bidrage med en 15×15 cm stor lap, lavet ved hjælp af garn, i teknikkerne strik, hækling eller hakning. Ideen var at farverne skulle repræsentere Dannebrog, da 2020 var året hvor vores Dronning fyldte 80 år (og aflyste sin fødselsdag).

 Vores første deadline var september 2020, fordi vi var så naive at tro at covid-19 ville være overstået, så det igen var muligt at nørkle sammen, og ikke mindst at se, hvad de andre damer lavede af spændende ting – vi tog fejl.

 I nørkleklubben kan alle deltage, uanset om man er nybegynder, øvet eller meget dygtig. De samme regler skulle gælde for kunstværket. Vi ville også være åbne for de mere rebelske lapper, der i form og farver skiller sig ud – for der skal være plads til alle, så enhver får lov til at sætte sig eget særlige præg på værket.

 Projektet udviklede sig undervejs, da vi bad Nynne Harder om at skrive en tale, der endte med at blive en sang – vi brugte den til at synge fællessang hver for sig.